Какво правим?

Център за развитие на речта и психология - "Логос-ЕА"

Център за развитие на речта и психология „ЛОГОС-ЕА”  е създаден и управляван от Елена Кортезова – логопед и детски психолог през септември 2012 година.

Центърът разполага с логопедични кабинети, кабинет за психологични консултации, зали за групови занимания, психомоторика, кинезитерапия  и Монтесори дейности.

Екипът, който обслужва нуждите на нашите клиенти се състои от логопеди,  психолози, педагози и  кинезитерапевти.

Дейности:

Програми за деца

Програми за възрастни

Програми за алтернативна терапия

Психологически консултации

Онлайн програми

Специално внимание обръщаме  на родителите на децата, които посещават Центъра. Разработени са анти-стрес програми за тях и децата им, които да могат да прилагат в домашни условия

Организира се училище за родители по въпроси свързани с отглеждането, възпитанието и развитието на децата, лекции по зададени теми  и групови арт терапевтични занимания, които са безплатни за родителите на деца, ползващи услугите на Центъра.

Ние сме си  поставили  амбициозна задача  – да направим така, че Център „ ЛОГОС-ЕА” да бъде за нашите клиенти това специално място, в което те да получат една комплексна услуга, спестяваща им време и средства,  да бъде това специално място, където ще намерят индивидуално отношение към техните потребности и ще срещнат подкрепа и грижа, съчетана с внимание и професионализъм. 

Желаете ли заедно да определим какви са възможностите и нуждите на Вашето дете и да намерим комплексно решение за проблемите в неговото развитие?

Тревожите се, че детето Ви изостава от връстниците си и понякога Ви се струва, че не правите достатъчно за него  и непрекъснато търсите различни методи и средства,  които да му помогнат. Чувствате се объркани и не знаете  към кои точно специалисти да се насочите.

Искате да сте сигурни, че детето Ви е в добри ръце и неговото бъдеще е основния източник на притеснение за Вас и семейството Ви. Искате компетентно мнение и адекватна помощ.

Можете да получите това на безплатна консултация с нас. На тази консултация ще се запознаем с проблема Ви и ще поговорим за възможните решения.

Магистър-логопед и психолог, основател и управител на Център за развитие на речта и психология – „Логос-ЕА“.

ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА С МЕН:

0886752981

Имейл:

elena.kortezova@logos-ea.com
Аз съм Елена Кортезова,

Аз помагам на деца с проблеми в развитието да постигнат трайни резултати за време, което не може да се постигне с традиционните методи.

Автор съм на програми за терапевтична интервенция на деца със специални образователни потребности, чрез които децата успяват да разгърнат пълния си потенциал, а техните родители получават увереност и спокойствие за бъдещето на своето дете.

Това, което отличава моята работата от тази на останалите специалисти е, че прилагам разнообразни методи на въздействие за подпомагане развитието на децата, които са съчетани в комплексна  методика. Това  позволява  изграждане на цялостна стратегия за справяне с проблемите при развитието при децата и всички негови аспекти:

Физическо развитие | Хранене | Езиково-говорно развитие | Психо – емоционално развитие | Развитие на уменията за учене

В работата си съм фокусирана върху работата с родителите и следвам концепцията, че РОДИТЕЛЯТ е най-добрият терапевт на своето дете. Като обучавам родителите да продължат у дома терапевтичните задачи, децата постигат 2 пъти по-бързи резултати, в сравнение с тези,  ако се ограничат само с посещение при един терапевт – логопед, психолог или друг специалист.

Родителите получават ефективни стратегии за справяне с проблема на развитието на детето, които могат да прилагат стъпка по стъпка. Като резултат, те са спокойни, че са направили най-доброто за своето дете.

И най-хубавото е, че детето получава шанса да се развива нормално, като другите деца.

Ако искате да сте сигурни, че детето Ви е в добри ръце, ако искате компетентно мнение и адекватна помощ,  запазете час за своята безплатна консултация.

В рамките на 40 минути ще се запозная с проблема Ви и ще поговорим за възможните решения.

Мениджър на Център за развитие на речта и психология „Логос – ЕА“.

ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА С МЕН:

0883642026

Имейл:

rosica.mihailova@logos-ea.com
Аз съм Росица Михайлова,

Мениджър на Център за развитие на речта и психология „Логос – ЕА“.

За себе си мога да кажа, че имам отлични организаторски способности и ми доставя удоволствие да общувам с хората. Аз съм човекът, който ще Ви посрещне в Центъра и ще Ви насочи към нашите специалисти.

Моя задача е организирането на цялостната дейност на „Логос – ЕА“ и кабинетите и така помагам на Екипа от специалисти и клиентите да работят в спокойна и ползотворна атмосфера. Участвам в подготовката на обучителните и помощни материали, както и организирам програмите и събитията на Центъра.

Основната ми задача е да съм свързващото звено между клиентите и специалистите на Център „Логос – ЕА“ и да ръководя многобройните дейности.

Ако имате въпроси, свързани с нашата работа, не се колебайте да ме потърсите.

Специален педагог и магистър логопед

Телефон за връзка с мен

0889212063

Имейл:

stanislava.grakova@logos-ea.com
Аз съм Станислава Гръкова,

Ежедневно работя и се срещам с деца с различни проблеми, но целта ми при всички е една – достигане на трайни резултати.

Като майка на две малки деца съм в непрекъснат контакт с родители, познавам проблемите и страховете и изпитвам тревогата  на всяко съвременно семейство.

Така нашумялата в последните години тенденция на късно-проговарящи деца ми е  много позната, защото тя не подмина и моето дете. И аз като всички вас си задавах въпроси, наблюдавах двете си деца, сравнявах ги и така успях да изградя правилна стратегия и да открия действащите механизми за справяне с проблема. Всяко малко човече крие  своя потенциал и му е нужно малко помощ, за да го разгърне. Това се случи и с моя син.

Интерес за мен са разстройствата от аутистичния спектър като за мен е предизвикателство и удоволствие  да работя и общувам  с тези деца и техните родители.

Благодарение на авторските ни програми и методи, и не на последно място с помощта на родителите , успявам да разгърна възможностите на децата, за да могат да растат пълноценно.

А  родителите им  са спокойни и уверени в това, че даряват децата си с най-добрите грижи.

Логопед и магистър-кинезитерапевт.

Телефон за връзка с мен

0888887325

Имейл:

marcho.valchev@logos-ea.com
Аз съм Марчо Вълчев,

Помагам на деца и възрастни с комуникативни и физически нарушения да преодолеят ограниченията си и да подобрят качеството си на живот.

В корекционно – възстановителните терапии, които прилагам, използвам разнообразни методи за преодоляване на нарушенията на езиково-говорната патология, което води до по-бързи и трайни резултати.

Професионалните ми интереси са насочени към диагностика и терапия на слединсултни състояния при възрастни, биомеханични нарушения и речеви разстройства при психични заболявания.

Това, което ме отличава от  другите специалисти е, че имам магистърска степен по кинезитерапия и в работата си съчетавам терапията на езиковите патологии с програми за развитие на двигателните умения и кинезитерапия.  Като резултат, клиентите ми получават комплексно решение на говорните и физическите си проблеми, което им спестява ценно време и средства.

А най-ценното е за мен е, че им помагам да придобият увереност, спокойствие и самочувствие.

Логопед и магистър по детска и юношеска психология.

Телефон за връзка с мен:

0898275880

Имейл:

mmkoleva@mail.bg
Аз съм Мария Колева,

Логопед и магистър по детска и юношеска психология.

За мен работата с деца е призвание, отговорност, отдаденост.

Моята цел е да отговоря на потребностите на всяко едно дете с проблеми в езиково – говорното развитие и да разгърна максимално неговия потенциал. Интересувам се от новостите в областта на нарушенията в комуникацията и прилагам различни методи за постигане на трайни и дългосрочни резултати.

Терапията на децата се осъществява чрез използването на различни средства и техники за разкриване на вътрешния им свят, представата им за себе си и преодоляване на трудностите им във взаимоотношенията в семейството и връстниците.

Като детски психолог се стремя да изградя доверие с детето и неговите родители, за  да се почувстват спокойни и защитени и да усетят подкрепа и разбиране на проблемите си.

За мен най-ценното е, че  помагам на децата и техните родители да се справят успешно с предизвикателствата в терапевтичния процес.

Магистър – педагог със специализация по логопедия и Монтесори – възпитател.

Телефон за връзка с мен

0896687165

Имейл:

radost.georgieva@logos-ea.com
Аз съм Радостина Георгиева,

Помагам на деца със специални  потребности да се социализират и адаптират за бъдещата им роля  като ученици. Подпомагам тяхното общуване с другите деца  в група и работя за натрупване на знания и умения чрез различни  занимания, развиващи фината моторика и логическото им мислене. Основната ми цел е да упражнявам и развивам техните комуникативни умения.

В работата си използвам различни игрови методи и средства за подпомагане на детското развитие, защото е доказано,  че детето се учи най- добре докато играе.

Имам дългогодишен професионален опит и винаги давам най-доброто от себе си.

Творческа и креативна натура съм, което ми помага да подготвям за децата различни интересни игри и занимания, в които участват с интерес.

Чрез  заниманията ми  по метода на Монтесори  децата  получават емоционална подкрепа, учат се да общуват помежду си, упражняват комуникативните  си умения и се учат се да  бъдат търпеливи.

А родителите им  получават емоционална подкрепа и насоки за работа в домашни условия.