Георги Янев

Казвам се Георги Янев и съм на 24  години. Мечтата ми е  да съм артист и кандидатствах в НАТФИЗ. През първата година не ме приеха, защото имах проблеми с изговарянето на доста звукове – „Л”, „С”, „Т”, „Д” и други.

Режисьорът, с когото работех за подготовката си,  ми препоръча да се обърна към Елена Кортезова, за да подобря произношението и дикцията си. В програмата „Техника на говора” към Логопедичен център „Логос-ЕА”, правихме  много упражнения за говорно дишане, артикулация и работа върху текст. Заниманията за език на тялото ми помогнаха да се освободя от напрежението, когато говоря пред хора. Голяма част от работата се състоеше в самоподготовка, за която ми бяха давани указания стъпка по стъпка. Упражненията бяха систематизирани в програма за работа върху отделните звукове, срички, думи, изречения и текст.

Благодарение на работата на Елена и на нейния екип, успях да преодолея своите говорни проблеми с успех. Всеотдайни, усмихнати и с чувство за хумор , те ми помогнаха да се отпусна и да работя без да се притеснявам от каквото и да било

На следващата година бях приет в НАТФИЗ. Сега вече успешно завършвам образованието си и  се занимавам и с дублаж на филми, но всичко е благодарение на този екип, който имах късмета да срещна.

Ако някой се интересува повече от работата на Елена Кортезова и програмата за техника на говора, може да ми пише на имейл: Vilei@abv.bg. С удоволствие ще споделя повече за своите лични впечатления.